Ben jij nog druk aan het nadenken waar de vakantie dit jaar naartoe gaat? Je hebt dan alleen in Europa al een groot aantal verschillende opties. Neem bijvoorbeeld Frankrijk, een land waar zeer veel te ontdekken en genieten valt. Een van de meest populaire regio’s van Frankrijk is dan wel de Dordogne. Dit is een van die speciale gebieden waar het hele jaar door wel wat te beleven valt. Je vindt de Dordogne in het zuidwesten van Frankrijk. Opvallend aan de Dordogne is het aangename landklimaat. Maar waar de Dordogne vooral populair door is geworden, is toch wel de prachtige natuur die hier te vinden is. Eigenlijk vind je hier heel Frankrijk terug in een enkele regio. Met uitgestrekte natuurgebieden, kronkelende rivieren, wijngaarden, weilanden… Als je hier op vakantie gaat, zal je absoluut niks tekortkomen! In dit artikel vertellen we je wat meer over waarom de Dordogne nou zo bijzonder is. Een regio waar je vanuit een luxe vakantiehuis nog meer van zal genieten! We geven je zodoende ook tips over een vakantiehuis huren in de Dordogne.

Op ontdekkingsreis door de Dordogne

We kunnen je meerdere redenen geven waarom er elk jaar zoveel Nederlanders richting de Dordogne trekken voor hun vakantie. Ben jij bijvoorbeeld iemand die het prettig vindt om actief te zijn en houd je daarbij in het bijzonder van wateractiviteiten? Huur dan bijvoorbeeld een kajak of kano. Hiermee ontdek je de rivier de Dordogne, waar deze streek inderdaad naar vernoemd is. Maar daarnaast zijn er ook nog vele andere rivieren en stroompjes die je door de mooiste landschappen voeren. Er is in deze streek veel op het gebied van bijzondere geschiedenis te ontdekken. Overal zijn wel eeuwenoude kastelen en schilderachtige dorpjes te vinden, die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Zet Cahors, Brive-La-Gaillarde of Rocamadour maar alvast hoog op je lijstje van plekken om te bezoeken! De streek staat ook bekend om haar prachtige grotten. Denk hierbij onder andere aan de spectaculaire grotten van Rouffignac, Grand Roc en Lascaux. Hier kan je echt uren in doorbrengen!

Even bijkomen in een luxe vakantiewoning

De Dordogne is een streek waar je elke dag weer de mooiste dingen ontdekt. Je zou elke dag wel rond kunnen reizen en weer iets bijzonders tegen kunnen komen. Alleen moet je daarbij natuurlijk wel oppassen dat je genoeg energie overhoudt. Het is dan ook belangrijk om een goede uitvalsbasis te hebben. Een onderkomen waar je aan het einde van de dag met plezier naartoe gaat om weer even helemaal tot rust te komen. Gelukkig heeft de Nederlandse vakantieketen FranceComfort in deze regio meerdere prachtige parken ingericht. Een van deze parken ligt vlak bij de klassieke vestingstad Gourdon. Het park heeft de mooie naam Village de Cigales en is zo ontwikkeld dat het helemaal organisch aansluit bij de omgeving. Je zit op dit park dan ook midden tussen de wijngaarden en heuvels. Franser dan dit kan het eigenlijk niet! Een andere goede keuze is een verblijf op Domaine de Lanzac. Ook dit park is aantrekkelijk opgezet en voorzien van alle faciliteiten die je jezelf maar kan wensen. Denk hierbij aan een goed restaurant, een ruim buitenzwembad, een tennisbaan en een speeltuin voor de kinderen. Mooi aan beide parken is dat ze daarnaast ook nog eens professionele, Nederlands sprekende medewerkers in dienst hebben die er alles aan willen doen om u een onvergetelijk verblijf te bieden. Laten we niet vergeten te vermelden dat je in sommige vakantieparken van FranceComfort zelfs een eigen privézwembad in je tuin hebt!

Ruime keuze uit mooie vakantievilla’s

De vakantieparken van FranceComfort bieden een ruime keuze als het aankomt op de soorten vakantievilla’s. Je hebt dan ook volop keuze. Zo zijn er villa’s voor vier, zes of acht personen. Zie jij een vakantiehuis in Frankrijk met zwembad of jacuzzi wel zitten? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. En wil je graag je hond meenemen op vakantie? In meerdere parken van FranceComfort behoort dat tot de mogelijkheden. Elke kamer in jouw luxe vakantievilla is uiteraard voorzien van een mooie slaapkamer waar je comfortabel kan slapen, een goed geoutilleerde keuken, een fijne badkamer en een terras. Wacht niet te lang met een villa boeken, want zoals je wel kan verwachten zijn deze snel volgeboekt.